lauantai 8. maaliskuuta 2014

Koskettelukirjojen tekemistä arvostetaan

Haimme lokakuussa Irmelin kanssa apurahaa Suomen Kulttuurirahastosta koskettelukirjojen valmistusta käsittelevän kirjan tekemiseen. Apurahan saajat tälle vuodelle julkistettiin torstai-iltana 27.2. ja meille oli myönnetty hakemamme suuruinen apuraha Aino Hausmannin rahastosta. 
Tuntuu todella hienolta, että Suomen kulttuurirahastossa nähdään tärkeäksi eli arvostetaan koskettelukirjojen tekemistä näin. Päätös tietää sitä, että tuleva vuosi on työn täyteinen. On kasattava ja kerättävä materiaalia kirjaa varten, mutta suurempi työ on varmaan aineiston rajaamisessa.

Irmeli kertomassa satua koskettelutaulujen avulla Celiassa.
Irmeli on Celia-kirjaston lastenkirjastonhoitaja ja on aikanaan innostanut minua ja herättänyt uudelleen eloon mielessäni aina olleen kiinnostuksen aistien käyttämiseen lapsen kehityksen tukemisessa.

Opiskellessani lastentarhanopettajaksi innostuin Montessori-pedagogiikan aistiharjoituksista. Tein erilaisia pelejä ja välineitä aistileikkeihin omien lasten ollessa pieniä. Näihin harjoituksiin olen innostanut myös opiskelijoitani, jotka ovat valmistautuneet kasvattamaan ja/tai tukemaan erilaisia lapsia, nuoria, vammaisia ja vanhuksia kodeissa, kouluissa ja laitoksissa. VARES- hankkeen (vapaaehtoistoiminnan ja vertaistuen resurssikeskus-hanke) kouluttajana mietin uusia toimintamuotoja vapaaehtoisille.

  Ja sitten löysin Irmelin ja koskettelukirjojen tarpeen !!! 

Vierailulla Celia-kirjaston lastenosastolla v.2012

Nyt siis olemme uuden haasteen edessä. Haluamme julkaista kirjan, joka auttaa ketä tahansa pääsemään mukaan tähän aistien ihmeelliseen maailmaan koskettelukirjojen kautta. Toivoisin, että saisimme mahdollisimman laajasti toiveita ja ehdotuksia kirjan sisällön suhteen. Jos tämän blogin lukijalle tulee mieleen jokin kysymys tai tärkeä tieto koskettelukirjojen tekemistä ajatellen, otan ilolla vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti