maanantai 31. lokakuuta 2016

IKIOMA ensikirja syntyy talkoohengessä

Turussa pitämäni työpajan jälkeen jäi sellainen tunne, että työskentelyä kirjojen valmistamiseksi voisi jollain lailla kehitellä. Alettiin Maaritin kanssa puhumaan IKIOMA-talkoista. Sovittiin talkoopäiväkin jo joulukuulle, 12.12. Se sai uudet ajatukset pyörimään. Talkoothan (ainakin meidän taloyhtiössä) tarkoittaa, että jokainen tekee yhteiseksi hyväksi sen mitkä parhaiten itseltä luonnistuu.

Niinpä kysyin Mintun Mirka-äidiltä löytäisikö hän talkooporukkaa, kun tulen joksikin aikaa muissa asioissa Sastamalaan. Ja Mirka pisti tuulemaan. Meitä kokoontui 27.10. seitsemän talkoolaista Muistolan koulun käsityöluokassa klo 17.30. Kahvia oli isossa termarissa ja Fiian synttärikakkua ja piirakoita pöydässä. Paikalle oli kutsuttu myös paikallislehden Pauliina-toimittaja. Kerroin ensin yleistä koskettelukirjoista lyhyesti ja sitten IKIOMA ensikirja-hankkeesta diojen avulla. 
Ja sitten alettiin hommiin! Olipa tehokasta joukkoa. Onneksi oli riittävästi materiaalia :)
Niinkuin kuvista näkyy, ei kahvia meinattu ehtiä juoda, kun kaikilla oli tekemisen into päällä! Päätettiin tehdä kuvia kahteen ensimmäiseen lehteen eli mustaan ja punaiseen. Se tarkoitti, että leikattiin ja ommeltiin ilopillerin hymynaamoja kanteen, hopeisia kuu-kuvia toiselle puolen, ommeltiin kulkusia punaisen sivun vasemmalle puolelle ja harsittiin erilaisia nauhoja oikealle puolelle. 
Koska sovittu aika oli vain parisen tuntia, jäi monille tunne ajan loppumisesta kesken. Kerroin tulevani pian uudelleen ja olevani silloin kolme viikkoa sisareni luona Sastamalassa. Ja Mirka pani taas tuulemaan: tulossa kahdet talkoot ja oma suljettu IKIOMA talkooryhmä facebookissa. Huh! Täytyy lähteä kauppoihin ostamaan lisää materiaalia. 
Facebook 13.3.2014 Iloista kevättä kaikille koskettelukirjojen tekijöille!
Meilläkin ehkä joskus ihmetellään aikaansaannoksianne
syntymäsokean Mintun kanssa.
Idearikkaita askarteluhetkiä toivottelee Minttu ja Mirka.

Ihana nähdä innokkaita, iloisia ja aikaansaavia ihmisiä yhteisen asian parissa. Minttu on heille kaikille tuttu. Ja jos oikein tarkkaan miettii, mistä koko tämä idea ensikirjasta syntyi, jäljet johtavat päivään jolloin näin Mintun kuvan facebookissa ja Mirkan tekstin siinä vieressä. Minttu ei ollut silloin vielä kahta vuotta, joten hän ei voinut lainata koskettelukirjoja Celiasta. 
Talkoita vain muuallekin suunnittelemaan. Olemme saaneet Oulun NNKY:lle apurahaa hankkeen toteuttamiseen. Aluksi teemme 100 IKIOMA ensikirjaa!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti