Koska asumme kaukana toisistamme työskentelimme paljon myös yksikseen. Yksin työskentelyyn Oulussa käytin reilusti yli kaksisataa tuntia: sisällysluettelon ja tekstien laatimiseen, valokuvien ottamiseen ja niiden sijoittelemiseen sivuille yhdessä sovittuille paikoille. Irmelin Porvoossa yksin työstämiä tunteja en tiedä. Hän tietysti laski omat tuntinsa. Emme ole aiheesta toistemme kanssa keskustelleet. Yhteisiä sessioita meillä oili Porvoossa ja Oulussa molemmissa kolme. Irmeli teki piirroskuvat, joita kirjaan myös tarvittiin. Hänen monipuolisuutensa tuli esille erityisesti koskettelukirjojen historian tuntemuksesta ja kartonkisen koskettelukirjan tekemisestä.
Kun sitten saimme kirjan omasta mielestämme valmiiksi, aloimme etsiä kustantajaa. Sitä ei löytynyt ainakaan niiden viiden - kuuden kustantajan joukosta, joille sitä tarjosimme. Syinä oli mm se, että paljon valokuvia sisältävä kirja tulee kalliiksi ja se, että kohderyhmä olisi liian pieni kaupallisuutta ajatellen.
Näin asia on jäänyt muhimaan. Me molemmat käytämme käsikirjoitusta tukena, kun ohjaamme tahoillamme uusia koskettelukirjan tekijöitä.
Jotta kirja ei olisi vain tiedostoja omalla tietokoneellani tai omia irtokopioita hyllyssäni, päätin teettää itselleni kopioista kevyen liimasidontakirjan. Tarvitsin siihen kannenkin (sitä emme tietenkään vielä olleet suunnitelleet) joten tein muutamista kuvista kollaasin ja laitoin kirjan nimen sekä tekijät näkyviin.
Kannen kuvien päällä on läpinäkyvä muovikalvo, joten kansi ei näy hyvin. |
Tässä vain yksi kuva-aukeama, jossa vasemmalla kirjan suunnitelusta asiaa ja oikealla kuvia sivukankaan mittaamisesta ja leikkaamisesta. |
Oletteko harkinneet joukkorahoitusta tai digitaalista julkaisua kirjalle?
VastaaPoista