sunnuntai 4. joulukuuta 2016

TouchTale-projekti on nyt virallisesti päättynyt

Olimme veljeni Sepon kanssa viime torstaina esittelemässä Celiassa TouchTale-projektin tilannetta. Saimme projektin toteuttamista varten apurahaa Sokeain Lasten Tukisäätiöltä. Säätiö määritteli aikataulun projektillemme  toukokuusta 2015 vuoden 2016 loppuun. 

Celiassa oli loppuselvitystämme kuuntelemassa seitsemän celialaista.  Irmeli Holstein ja Satu Jokinen olivat koskettelukirjapuolelta ja muut olivat it-puolen tai hallinnon edustajia. Seppo esitteli sovellusta ja sen käyttö- ja kehittämismahdollisuuksia. Minä esittelin testiryhmän antamia palautteita sekä Celian henkilökunnalle tehdyn kyselyn tuloksia. 

Tarkoituksena oli miettiä Touchtale - sovelluksen mahdollisesta siirtymisestä Celiaan. 

"Kokouksen päätteeksi todettiin, että Celia kiittää TouchTale – tiimiä hienosta työstä ja hyvästä konseptista. Celia haluaa kuitenkin vielä käydä asiaa läpi sisäisesti lähitulevaisuudessa. Tästä huolimatta TouchTale-projekti jatkaa nykyisen mallin hyödyntämistä ja tarjoaa koskettelukirjoja joita voidaan rikastaa äänisovelluksella Celian koskettelukirjoja lainaaville asiakkaille, näkövammaisille ja kehitysvammaisille pienille lapsille." (ote muistiosta)

Tapaamisesta jäi meille molemmille vähän pettynyt tunnelma. Emme itse olleet hetkeäkään ajatelleet taloudellista hyötyä itsellemme. Itse olen tehnyt vapaaehtoisena ja ohjannut muitakin tekemään koskettelukirjoja, jotka on lahjoitettu Celialle. Kun keksimme, miten äänitehosteita voisi käyttää näissä kirjoissa, aloimme suunnitella ja sitten toteuttaa ajatuksiamme. Meillä on kummallakin omat vahvuutemme ja halu käyttää taitojamme tarvittaessa. Olemme molemmat Sepon kanssa olleet hyvin innostuneita ideastamme ja nähneet sen merkittäväksi asiaksi näkö- ja monivammaisille lapsille, joille on niin vähän sopivia kuva- ja satukirjoja tarjolla. 

Projektin aikana olemme saaneet tehtyä tavoitteemme mukaisesti kymmenen TouchTale-kirjaa Celiaan lainattaviksi. Käytännössä me Sepon kanssa jatkamme nyt kokonaan vapaaehtoisina TouchTale-kirjojen tekemistä, vaikka projekti onkin päättynyt.


Kuvassa  kaikki kymmenen TouchTale-kirjaa projektin loppuessa (kuva vähän epäselvä  😃)
Täytyy vain toivoa, ettei tämä projekti jää tähän, vaan sen mahdollisuuksia hyödynnetään jotenkin. Jos meidän vapaaehtoista panosta ei enää tarvita sen kehittämiseen niin toivomme, että Celiasta löytyy halua ja innostusta idean eteenpäin kehittämiseen.

2 kommenttia:

  1. Kaivelepa somesta sellainen henkilö kuin Ronja Oja, löytyy useammankin kanavan kautta. Hän on sokea tietojenkäsittelytieteen opiskelija, eli hänellä on kosketuspintaa projektinne molempiin puoliin. Hän voisi ehkä tietää tapoja ja tahoja edistää projektianne?

    Terveisin Ronjan opiskelukaveri (mutta en tunne häntä henkilökohtaisesti, joten en voi toimia asiassa välikätenä)

    VastaaPoista
  2. Hei vaan "Anonyymi", kiitos kommentistasi. Kyse ei oikeastaan ole sellainen, johon joku ulkopuolinen voisi vaikuttaa. Seppo on puhelinalan pioneeri ja koskettelukirjamaailman minäkin tunnen erittäin hyvin. Kyse on vain siitä, miten Celia ottaa jatkossa sovelluksemme käyttöönsä. Sitä parhaillaan siellä mietitään. Siihen asti me Sepon kanssa teemme vapaaehtoisina (niin kuin osittain tähänkin asti) TouchTale-muotoon niitä koskettelukirjoja, jotka siihen sopivat. Celiassa Satu ja Irmeli ovat kanssamme yhteistyössä koko ajan.

    VastaaPoista