lauantai 21. tammikuuta 2017

Välillä taas perinteisistä koskettelukirjoista

Olen tullut pari tuntia sitten takaisin kotiin Haapavedeltä, jossa "pitkästä aikaa" puhin ihan perinteisistä koskettelukirjoista. 
Jokihelmenopistolle oli pyydetty koskettelukirjakurssi. Aluksi oli ajatus pitää kolmen viikonlopun mittainen kurssi, mutta tämän hetkisestä elämäntilanteestani johtuen en pystynyt sitoutumaan niin pitkän ajan suunnitelmaan. Sovittiin, että kokeillaan yhden viikkonlopun kestävää kurssia. Ajattelin, että käydään läpi suunnittelu ja aloitetaan koskettelukirjojen valmistaminen. Uskoin, että kurssilaiset pääsevät hyvään alkuun ja voivat jatkaa tekemistään sitten kotona. Perustin kurssilaisia varten oman Fb-ryhmän,jossa voitaisiin myöhemmin käydä keskustelua valmistuksen vaiheista. Sen kautta voisi kysyä neuvoja ja ehdotuksia jatkossa ja laittaa vaikkapa kuvia koskettelukirjoista.

Olin lähettänyt kurssilaisille etukäteen kyselyn heidän toiveistaan ja omista mahdollisista suunnitelmistaan sekä materiaalitarpeistaan. Tiesin siis jo etukäteen kurssilaisten ajatuksista ja suunnitelmista. Sen perusteella saatoin tiivistää alustukseni reiluun tuntiin. Mukanani oli noin kymmenen valmista koskettelukirjaa sekä kuvia erilaisista aikaisemmin tehdyistä kirjoista. 

Monella kurssilaisella oli mukana omaa materiaalia ja minulla oli mukana myös aikamoinen lasti materiaalia.
En voinut kuvitellakaan, että näin lyhyessä ajassa voi saada niin paljon aikaan! Kaikki alkoivat heti alustuksen jälkeen töihin. Celialle lahjoitettavien kirjojen valmistusta varten syntyi kaksi kahden hengen ryhmää ja kolme teki yksikseen. Eli viisi lahjoituskirjaa alkoi syntyä. Yhtä koskettelukirjaa kirjaa luetaan vielä tänä keväänä yhdessä päiväkodissa ja ainakin neljä lastenlasta saa oman pienen kosketeltavan ensikirjan mummilaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti