sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Tehdään yhdessä tasavertainen Suomi - IKIOMA ensikirjaⓇ on mukana Apuvälinemessuilla marraskuussa!

Olen jo aikaisemmin kertonut, että IKIOMA ensikirjaon rekisteröity kesällä eli sillä on oma suojeltu tavaramerkkinsä. Tavaramerkkirekisterissä se on luokassa 10, jossa lukee mm. "..;terapeuttiset laitteet sekä apuvälineet vamman omaavien henkilöiden käyttöön;.." IKIOMA ensikirjaon pienen näkö- ja monivammaisen lapsen apuväline. Sen avulla lapselle aukeavat ensimmäiset ovet kirjallisuuteen ja oppimiseen kuvien, lorujen ja tarinoiden kautta.Olen usein miettinyt IKIOMA ensikirjantulevaisuutta. Tällä hetkellä kaikki menee ihan hyvin. Välillä tuntuu, että mennään jopa lujaa 😉 Mutta haluaisin jotenkin saada varmistettua, ettei ensikirjojen tekeminen loppuisi sitten, kun minä en enää jostain syystä pysty kantamaan vastuuta hankkeesta. Koska näkövammaisia lapsia syntyy Suomeen vuosittain 70-100, pitäisi IKIOMA ensikirjojenvalmistamisen jatkuvuus turvata jotenkin.

Mitä pitäisi tehdä?

Tärkeää on tiedon levittäminen näkö- ja monivammaisten pienten lasten ensikirjojen täydellisestä puuttumisesta ennen IKIOMA ensikirjansyntyä sekä tällaisen kirjan merkityksestä apuvälineenä näille lapsille. Kun tieto leviää ja merkitys ymmäretään, voi pysyvä toiminta IKIOMA ensikirjojenvalmistamiseksikin toteutua.

Yksi iso askel tiedon leviämiseksi toteutuu, kun IKIOMA ensikirja-hanke on mukana Apuvälinemessuilla Tampereen messukeskuksessa 9. - 11.11. Kävijöitä näille joka toinen vuosi järjestettäville messuille odotetaan 15 000 ! Pakkohan aika monen on etsimättäänkin huomata IKIOMA ensikirjoja - pöydän. IKIOMAlla ei ole hienoa osastoa, mutta on rollupp ja pöytä ja tuoli. Sain neuvoteltua Expomark Oy:n (messujen järjestäjäorganisaatio) kanssa sellaisen "sponsorisopimuksen", että voimme osallistua.
Mikäli haluat kutsun messuille, lähetä sähköpostiosoitteesi minulle. (vuokko@touchtale.com) Tuon kutsun avulla voit tulostaa itsellesi ilmaisen pääsylipun (hinta muuten 12€) 

IKIOMA ensikirjaⓇ - hankkeen osastonumero on 911


IKIOMA ensikirjaⓇ -ohjaajien koulutuksen järjestäminen voisi olla toinen tärkeä askel pysyvän toiminnan aikaan saamiseksi. Sellainen vaatii rahaa. Olemmekin Oulun NNKY:llä tehneet sitä varten apuraha-anomuksia. Ajatuksena on, että voisin pitää koulutksen sekä Etelä-Suomessa että Pohjois-Suomessa. Jos sinua kiinnostaa ohjaajakoulutus, laita viestiä. Olen yhteydessä, kun asia on edennyt sopivasti.(vuokko@touchtale.com)

Jos jollekin tulee pysyvän toiminnan aikaan saamiseksi lisää ajatuksia, otan ilomielin vastaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti