sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mahdollisuuksien tori Oulussa 25.5.

Pari päivää olen ollut korkeassa kuumeessa. Olen nukkut lähes kaksi kertaa kellon ympäri ja aina herätessä juonut lämmintä mehua tai limsaa. Nyt alkaa elämä voittaa. Sen huomaa siitä että istun yhtäkkiä koneen ääressä ja ajattelen koskettelukirjoja!
Huomasin, etten ole vielä tällä areenalla hehkutellut Maijan valmiksi saamaa haitarikirjaa "Haluatko olla ystäväni?" Se on todella upea teos! Maija on todellinen kuvien ompelutaituri. Hän ehdotti, että tehtäisiin kirjaan tarina, vaikka alkuperäisessä kirjassa ei olekan tarinaa kirjoitettuna. Ajattelin kokeilla tarinan tekoa. Taidankin olla parempi tarinan kuin kuvien tekijä - ainakin tuon kirjan suhteen. 
Mutta kyllä se Ihme ja Kumma - kirja vielä syntyy minulta jonkinmoisena versiona. Olen jo kokeillut muurahaisten tekoa cernit-massasta. Voi olla että niistä tulee ihan ok. Kokeilen ehkä vielä paperimassaa ja ehkä sitä langasta tehtyä muurahaista kovettamalla. Korennon vartaloa varten teen myös vielä kokeiluja, mutta siipiä varten olen löytänyt jo kankaan.
Oikeastaan akuutein asia tällä hetkellä on Mahdollisuuksien torille osallistuminen la 25.5. klo 11-16. Kello 10 voi aloittaa oman paikan rakentamisen ja purkamisen saa aloittaa aikaisintaan klo 16. Toivottavasti saan muita vapaaehtoisia mukaan esittelemään ja rakentamaan koskettelukirjapöytää. Vai pitäisikö puhua Koskettelukirja-osastosta ;)  Ajattelin nimittäin, että ohessa voisi olla kirpputori, jonka tuotto käytettäisiin koskettelukirjojen materiaalihankintoihin. Ohessa voisi olla myös kori, johon voisi antaa lahjoituksena esim. uusia kangaspaloja, ulkoilukangasta ja joitain erikoiskankaita tai jonkinlaisia nauhoja, solkia tai pikku esineitä (ehkä lahjakortteja? esim. Tiimariin, kangas- tai askartelukauppoihin). Voisikohan noita lahjoituksia pyytää jo etukäteen ja laittaa lahjoittajat (mikäli haluavat) näkyviin jotenkin.
Noita aikaisemmin mainittuja  muurahais- yms. kokeiluita voisi tehdä yleisön katsellessa ja pyytää heiltä kommentteja ja mielipiteitä eri vaihtoehdoista. Pöydällä voisi olla myös laatikko, jossa on aukot käsien sisään työntämistä varten. Laatikon sisällä olisi yksi kirjan sivu ja kokeilijan tulisi arvata mitä sivulla on. Tällainen laatikko on Celiassa ja sen sisällä on kirja Punahilkasta. Me emme varmaan saa kokeiltavaksi kokonaista kirjaa, jonka kaikki voisivat tunnistaa.
Tämän lukija, jos sinulla on jokin hyvä idea Mahdollisuuksien torille koskettelukirjoja ajatellen, kirjoita siitä kommenttia. Ja jos olet silloin Oulussa tule tutustumaan tai muuten mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti