lauantai 4. toukokuuta 2013

TEE HYVÄ TEKO, jokaisella lapsella on oikeus satujen ja tarinoiden maailmaan.

Koskettelukirjakampanja osallistuu Oulussa lauantaina 25.5. järjestettävään Mahdollisuuksien tori – tapahtumaan, jossa teemana ovat ihmisoikeudet. Torilla on esillä vapaaehtoisten tekemiä koskettelukirjoja ja kampanjaan liittyvää muuta materiaalia. Niiden kautta haluamme kertoa mitä koskettelukirjat merkitsevät niitä käyttäville lapsille ja miten niitä konkreettisesti valmistetaan ja mitä valmistaminen vaatii vapaaehtoisilta tekijöiltään.
Otamme vastaan lahjoituksia koskettelukirjojen valmistamista varten. Lahjoitus voi olla lahjakortti johonkin kauppaan (esim. kangas-, nappi- tai askartelukauppaan tai tavarataloon) materiaalin hankkimista varten. Se voi olla myös kangasta kirjojen sivuja varten esim. erilaisia ulkoilukankaita, joita on helppo puhdistaa tai erikoiskangaspaloja esim. erilaisten eläinten ompelemiseksi. Se voi olla myös jokin miniatyyri-esine tai solkia, nauhoja jne. tai liimaa, muoveja, massoja jne. Lahjoittajien nimet ovat esillä toritapahtuman aikana ja näkyvät täällä blogissa.
Kampanjan aikana (2010-->) vapaaehtoiset ovat valmistaneet jo 40 koskettelukirjaa näkövammaisten erikoiskirjasto Celialle. Valmistumassa on tällä hetkellä noin kymmenen kirjaa. Koskettelukirjakampanja on saanut tunnustuksen 100tekoa Oulusta-ohjelmassa. Alla oleva kopio 100tekoaOulusta-ohjelman sivuilta antaa lisätietoa asiasta.

”34. OULULAINEN TEKO ON KOSKETTELUKIRJAKAMPANJA
Kaikki lapset eivät pysty katselemaan tavallisia kuva- ja satukirjoja. Näkö- ja monivammaisten lasten ja heidän perheidensä tarve erityistarpeet huomioiville kirjoille ylittää reilusti tarjonnan. Koskettelukirjakampanja tarjoaa mahdollisuuden auttaa näitä lapsia vapaaehtoisena, käsityöharrastuksen parissa. Oululainen hanke on menestynyt jo kansainvälisissä kilpailuissakin!
Koskettelukirjat ovat tunnusteltavia kirjoja. Niissä on värikkäitä, erilaisista materiaaleista tehtyjä tunnusteltavia kuvia ja tekstiä sekä tavallisella että pistekirjoituksella. Kuvissa on selkeät värit ja muodot ja niissä voi olla erilaisia pintoja, käteen otettavia esineitä tai ääntä tuottavia materiaaleja. Kirjoihin voi kuulua myös liitteenä äänite tai erillinen tekstiliite.
Oululaisen Koskettelukirjakampanjan tavoitteena on tarjota uudenlainen tapa vapaaehtoisuuteen. Samalla kartutetaan valtion erikoiskirjasto Celian koskettelukirjojen määrää, jotta mahdollisimman moni käsillään katseleva lapsi pääsisi niiden kautta mukaan satujen ja tarinoiden maailmaan. Celia-kirjasto palvelee kaikkia koskettelukirjoja käyttäviä lapsia ympäri Suomen.
Kampanja on saanut alkunsa yhden naisen innostuksesta. VaReskeskuksessa työskennellyt Vuokko Keränen on jatkanut työn parissa alkanutta kampanjaa vapaaehtoisena eläkkeellä.”

Yhteistyöterveisin  Vuokko Keränen
KOSKETTELUKIRJAKAMPANJA
Vuokko Keränen  p. 0400 726178,  vuokko.keranen@pp.inet.fi
http://koskettelukirjat.blogspot.com
; Koskettelukirja-ryhmä myös FacebookissaTällaisen "kerjuukirjeen" muotoilin, jotta kampanjamme saisi vähän taloudellista tukea materiaalihankintoja varten. Koskettelukirjoja tehdessä kuluu äkkiä kymppejä ja jopa satasia. Toivottavasti kirje tavoittaa Hyvään tekoon haluavia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti