perjantai 30. elokuuta 2013

Syksy on tulollaan koskettelukirjojen valmistuksessakin

Vaikka blogissani on ollut hiljaista (kuukauden paussi) on mielessä koko kesän ollut ajatuksia koskettelukirjoista,. niiden valmistamisesta ja uusien kirjantekijöiden rekrytoinnista.
Uutta intoa sain ollessani Pentin kanssa lomamatkalla ns. etelän turneella. Sukulaisten ja useiden ystävien tapaamisiin sisältyi vierailu Porvoossa Irmelin kodissa. Irmelihän on Celian lastenkirjastonhoitaja. Näytin Irmelille blogistanikin tutuksi tullutta haitarikirjaa "Haluatko olla ystäväni?" Se osoittautui asiantuntijan mielestä hyväksi kirjaksi. Ja Irmeli haluaa esitellä sen kaikille   tuomareille kansainvälisisten koskettelukirjakilpailujen aikana. Kirja ei voi osallistua kilpailuun, koska alkuperäiskirjan tekijällä (Eric Carle) on edelleen omien kirjojensa tuotanto käynnissä eikä meillä ole tekijänoikeuslupaa. Celia voi kuitenkin käyttää tällaista kirjaa kokoelmissaan ja lainata sitä asiakkailleen. Maija sai kirjasta aikaan todella upean kosketeltavan kuvateoksen!

Tässä Maija esittelee kirjaansa. Alla sivut yksitellen.


   
Tälle syksylle on uutta kokoontumispaikka ja viikonpäivä. Tästä lähtien koskettelukirjaillat pidetään ihan Oulun keskustassa NNKY:n tiloissa, Isokatu 15. Kokoonnumme siellä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 17. Se on monille ainakin linja-autolla liikkuville hyvä paikka. Kirjojen tekemisen suhteenkin se on hyvä paikka, sillä sieltä saimme oman kaapinkin, jossa voi säilyttää materiaaleja. Ei minunkaan tarvitse aina niin monta kassia kantaa kotoa koskettelukirjailtoihin. Luulin, että työhuoneeni kotona järjestyisi samalla. Niin ei kuitenkaan käynyt. Askartelu- ja käsityötarvikkeita on edelleen kaikki kirjoitus- ja ompelupöytien aluset täynnä. Samoin vaatehuone ja mapeille ja kirjoille tarkoitetut hyllyköt. Uskon kuitenkin, että pikku hiljaa työnjako kodin ja kokoontumistilojen välillä selkiytyy.
Tällä hetkellä itselläni ei ole yhtään koskettelukirjaa esimerkkinä uusille kirjojen tekijöille. Vain kolme irtosivua Ihme ja kumma -kirjasta. Kuvia tietysti on paljonkin. Missä on Jukan sukka -kirjan lähetin juuri Celiaan, jossa se osallistuu kansainvälisen koskettelukirjakilpailun suomalaisten kirjojen esikarsintaan. Samalla lähetin luetteloitavaksi ja lainattavaksi Miisu-kirjan kakkoskappaleen.

Voi olla, että tilaan itselleni tästä kuvasta tehtyjä postimerkkejä.
Tulevalle syksylle on monia suunnitelmia vireillä. Kerron niistä enemmän, kun asiat varmistuvat. Toivon voivani syksyn aikana esitellä lisää kuvia valmistuvista kirjoista. Ne varmasti kiinnostavat blogissa vierailijoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti