sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Lokakuussa tapahtuu!

Lokakuu on oululaisittain todellakin vilkas "koskettelukirjakuu". Olen saanut uutta virtaa ja uusia ideoita toimintaan. NNKY:llä on otettu meidät koskettelukirjojen tekijät lämpimästi ja innokkaasti vastaan. 
Olen ollut kertomassa koskettelukirjoista Saskia-naisille, jotka pitivät syyskokoustaan NNKY:n tiloissa. Siellä sain hyvin innostuneen vastaanoton. Oikeammin sanottuna koskettelukirjat saivat ihastusta, vaikka yhtään valmista koskettelukirjaa ei ollut mukana. Pari sivua Ihme ja kumma-kirjasta ja kaulassa nauha, jossa oli kirjoissa käytettävää "tilpehööriä".
Mutta asia oli kaikille aivan uusi. He kuuntelivat aktiivisesti ja kyselivät ja selvästi jäivät miettimään mitä voisivat tehdä. Yksi heistä lupasi tuoda ulkoilukankaita kirjojen sivuja varten.
Muutaman päivän kuluttua eräs mukana olleista soitti ja pyysi minulta tarkempia tietoja toiminnastamme ja tarpeistamme. Hän oli kokenut asian niin tärkeänä, että aikoi esitellä toisessa järjestössä aihettamme. Sillä seurauksella, että he hakevat meidän koskettelukirjatoiminnalle eräältä säätiöltä rahallista lahjoitusta. Uskomatonta! Jouduin miettimään mitä oikeastaan tarvitsisimme, jos saisimme rahaa. Ja kyllähän suunnitelmat lähtivät lentoon. Tällaisen listan kirjasin:

Mikäli saamme varoja toimintaamme varten, käyttäisimme niitä

·    materiaalihankintoihin (mm. erilaiset kankaat ja monenlaiset askartelumateriaalit ja  – välineet)

· työskentelyvälineiden hankintaan (esim. ompelukone lisätarvikkeineen, koskettelukirjojen sidontaan tarvittavia välineitä)  

·  esittelymateriaaliin ja markkinointiin (asian tunnetuksi tekeminen ja uusien vapaaehtoisten rekrytointi)

·  vapaaehtoisten kiittämiseen ja virkistämiseen (tarjoilu ja kiitoskortit sekä esim. aiheeseen sopiva vierailu /konsertti /teatteri /tms.)

· matkakustannuksiin asian tunnetuksi tekemiseksi ja koskettelukirjojen ohjaamiseksi myös Oulua laajemmalla alueella

Lahjoitustahan ei ole vielä tulossa, se on vasta anottu. Mutta jo se, että joku yhdistys haluaa ottaa meidän toimintamme näin esille omassa organisaatiossaan ja tukea sitä tällä tavalla antaa innostusta ja voimia jatkaa. 

Toinen innostava kokeilu on jalkautuminen kahviloihin. Nyt on jo kysytty Kahvila Pöönästä  ja Kauppahallin kahvilasta, voisimmeko tulla sinne tekemään koskettelukirjoja ja esittelemään sillä tavalla toimintaamme. Kunhan saan tietää kuka voisi tulla kaverikseni, voimme sopia aikataulut ja katsoa mitä tapahtuu kun kahvilassa alkaa ompelukone surisemaan tai liimat tai neulat ja langat suihkimaan.

Kolmas juttu tuo tullessaan uusia koskettelukirjoja ihan varmasti. Menen nimittäin ensi torstaina Veeran verstaalle kertomaan viidelletoista nuorelle koskettelukirjoista ja ohjaan heitä sitten niiden valmistamisessa. 

Ja vielä yksi vierailu: Katoppa-asukastuvan porinaryhmä, joka koostuu pääasiassa senioreista, on pyytänyt minua vierailemaan ja kertomaan koskettelukirjoista. Sitäkin kautta asia tulee tutuksi laajemmin. Ja ties vaikka joku innostuu tekijäksikin.

TULKAAHAN MUKAAN kuulemaan ja kahvittelemaan NNKY:lle, Isokatu 15 keskiviikkona 2.10. klo 17, jos olette Oulun seudulla!

Lisään tähän vielä linkin Kalevan arkistoon, jossa näkyy video tekemästäni kirjasta Missä on jukan sukka? Se on valittu jatkoon kansainväliseen koskettelukirjakilpailuun, joka pidetään tänä vuonna Suomessa tämän kuun lopulla.

 http://www.kaleva.fi/uutiset/videot/tarina-etenee-tunnustellen/1837/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti