tiistai 15. huhtikuuta 2014

Koskettelukirjat näkyviksi ja uusia tekijöitä mukaan

Kevään aikana olen saanut paljon uusia koskettelukirjoja lahjoitettavaksi Celiaan. En kuitenkaan halua lähettää niitä heti eteenpäin. Haluan esitellä valmistuneita koskettelukirjoja ja kertoa niiden valmistamiseen liittyvästä vapaaehtoistoiminnasta "suurelle yleisölle". Olen huomannut, että  koskettelukirjat ovat aika tuntematon lastenkirjallisuuden muoto. Yhtä tuntematonta on myös vapaaehtoistoiminta niiden parissa.Täällä blogissa olen aiheesta kirjoitellut, samoin facebookin Koskettelukirjaryhmässsä. Mutta näitä sivuja lukevat vain jo jotain asiasta tietävät.
Joitakin uudenlaisiakin ulosmenoja on jo yritetty, esim. oululaisissa kahviloissa on istuskeltu ja tehty kirjoja ja kerrottu asiasta kahvilassa kävijöille. Edelleen käyn erilaisissa ryhmissä, joihin minua osataan kutsua: vasta kävin IhaNaisten naisten ryhmässä  sekä Pohjola-opiston koulunkäynninohjaajiksi opiskelevien ryhmässä.Yllä olevissa kuvissa on Samat-projektin IhaNaiset ryhmä tutustumassa koskettelukirjoihin Kumppanuuskeskuksessa

Nyt olen sopinut käynnistä Raahessa. Siellä kaupungin nuorisotoimi järjestää pääsiäisen jälkeen nuorisokahvila Cupissa Kirjan ja Ruusun päivän tapahtuman , jonne tuttu nuoriso-ohjaaja pyysi minua mukaan. Olen siellä tiistaina 22.4. klo 14 alkaen muutaman tunnin. Tervetuloa Raahelaiset!

Suunnitteilla on myös Oulun kaupungin kirjastoon toukokuussa jonkinlainen parin päivän näyttely-esittely. Sain kirjastosta hyvin myönteisen vastauksen ehdottaessani tällaista. Tästä enemmän, kun aikataulu ja tila ratkeavat.

Ennen kuin jään kesätauolle vapaaehtoisten koskettelukirjaryhmän kanssa, ajattelin kutsua kaikki tähän mennessä koskettelukirjojen tekemisessä mukana olleet Kiitos-kahville. Ne tarjotaan kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona. Yritän saada tapaamiseen houkuttelevaa ohjelmaa... Mitähän se voisi olla? Otan mielelläni vastaan ehdotuksia. Joitakin ajatuksia itsellänikin on, mutta olisi kiva jos joku mukaan aikova tekisi omia ehdotuksiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti