tiistai 4. marraskuuta 2014

Koskettelukirjat eivät ihan vielä valloittaneet koko Aurinkorantoja ...


Olen ollut viisi viikkoa mieheni kanssa Fuengirolassa Espanjassa. Siellä sää oli kuin kesällä Suomessa parhaimmillaan voisi olla. Aika meni nopeasti. Sain tutustua siellä toimiviin KässäMarttoihin.  Se on Marttaryhmä, joka tekee käsitöitä ja kuuluu osana Aurinkorantojen Marttayhdistykseen. Olin ryhmän mukana retkellä, jolla oli tavoitteena käydä junamatkan päässä olevissa tukkuliikkeissä hankkimassa askartelumateriaalia mm. joulutalkoita varten. Lähdin innolla mukaan mielessäni tietysti koskettelukirjat! 

Kuvassa odotellaan junaa Los Bolichesin asemalla
Retken vetäjänä oli entinen työkaverini Seija, joka eläkkeelle jäätyään muutti kokonaan Espanjan Aurinkorannikolle ja asuu nyt Fuengirolassa.  Tiedossa oli, että alueella olisi monia kiinalaisia tukkuja, jotka ovat "askartelijoiden taivaita". 


Retkipäivä oli kuuma ja liikkeitä oli pitkin useaa katua. Jokainen löysi jotain sekä itselleen että talkoita varten. Kaikki tuntuivat olevan innokkaita käsityöihmisiä. Minäkin löysin monta pientä pussukkaa, joihin ostin kaikenlaista "tilpehööriä". Vielä niitä joissakin koskettelukirjoissa käytetään.


Onneksi löysimme alueelta pienen kahvilan, johon istahdimme ennen lähtöä vähän syömään ja juomaan ja kertomaan löydöistämme. Minä kerroin matkan aikana erikseen usealle, mihin minä ostoksiani käyttäisin. Taas törmäsin siihen miten monelle koskettelukirjat ovat aivan uusi ja outo tuttavuus.
Seija oli jo ennen tuloani näyttänyt Sofia-opistolla Celian koskettelukirja-opasta ja kertonut toiminnasta Suomessa ja minun Espanjaan ja Fuengirolaan tulostani. Olivatpa jutelleet, että vuoden kuluttua voisin olla pitempään ja ohjata Sofia-opistolla koskettelukirjojen tekoa :)

Niin, mistäpä sitä koskaan tietää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti