lauantai 13. joulukuuta 2014

Yllättävä vastus uuden koskettelukirjan tekemisessä

Nyt on pakko pitää taukoa. Sitähän voisi kutsua vaikka joululomaksi :) Ei vaan millään malttaisi keskeyttää innostavaa suunnitelmaa uudesta kirjasta. Kirjan nimeksi tulee ehkä "Silitä minua ja arvaa kuka olen". 
Idea syntyi oikeastaan jo lokakuussa Espanjassa. Näin siellä niin hyvän näköistä ja tuntuista lehmäkangasta, että oli pakko alkaa miettiä lehmäkirjaa. No, ajatus on muokkautunut useamman eläimen sisältävään kirjaan. Nyt olen löytänyt kankaita ja karvoja viittä eläintä varten. Se riittää, sillä jos sivuja eli eläimiä olisi enemmän toteutustapa tekisi siitä liian paksun. Yksi sivu ehkä olisi mahtunut, mutta en löytänyt minua tyydyttävää, yhtäaikaa oikean väristä ja oikean tuntuista kangasta possuksi. 
Nyt olen tehnyt suunnitelman ja aloittanut leikkaamaan kankaita oikean kokoisiksi. Kankaat pölyävät niin paljon, että olen ilmeisesti saanut sen takia tosi pahan yskän ja pää ja kaikki röörit ovat täynnä limaa. Olen jo aikaisemminkin huomannut herkistyväni pölystä yms. Nyt se vaan on uskottava, sillä olimme lähes viikon pois kotoa ja olo koheni lähes kokonaan. Kotiin tultuani rupesin jatkamaan osien leikkaamista ja oireet palasivat yhden illan aikana. 


Kaupungilla käydessäni poikkesin
 apteekkiin ja ostin kuvassa
näkyvän uuden työasusteen :)
Tässä "syylliset"
                                                             


Nyt on siis aloitettava joululoma, jotta saan viettää joulun kirkasäänisenä ja jatkan sitten välipäivinä tai vuoden vaihteen jälkeen. Kerron sitten vähän enemmän tästä eläinten silittämiskirjastakin.

2 kommenttia:

  1. Minä olen tehnyt possun aikoinaan lahjaksi saadusta vaaleanpunaisesta kankaasta, josta on ommeltu tytölle jumppa-asu. Vaaleanpunaista, joustavaa, toiselta puolen sileämpää ja toiselta puolen hieman keinonahkaisen tuntuista. Oli minun sormiini aika täydellistä, vaikken ihan hirveästi ole possuja käynyt oikeassa elämässä silittelemässä. Oikeat possut taitavat kyllä olla käteen enempi karheampia ja vähän karvaisiakin... :)

    Oletko koittanut tuulettaa kankaita tai ehkä jopa pestä vaikka käsipesuohjelmalla? Lähtisi suurimmat tekstiilipölyt pois. Rentouttavaa lomaa ja toivottavasti loman jälkeen homma sujuu ilman takaiskuja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Pitänee vielä poiketa jouluostosten välillä kangaskauppoihin, joita Oulussa on yllättävän vähän. Oikeastaan vain kaksi, mutta aika hyviä molemmat. Yritin aikaisemmilla kerroilla katsella kaikki vaaleanpunaiset kankaat, mutten hoksannut kysyä onko jossain erikseen jumppapukukankaita.
    Imuria olen käyttänyt leikattujen reunojen puhdistamiseen. Jos tämä tilanne jatkuu on varmaan mietittävä asiaa perusteellisesti. Mutta koskettelukirjojen tekemisestä en halua luopua!!

    VastaaPoista