keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Toukokuu on oululaisten koskettelukirjojen esittelykuukausi!

Koskettelukirjat tulevat esille kolmessa paikassa toukokuun aikana.
Muhoksen kirjastolle olen suunnitellut näyttelyä nimellä TARINAT KÄSIN KOSKETELTAVIKSI. Siellä koskettelukirjat ovat ihasteltavina lasivitriineissä ja vain kahta kirjaa voi itse kosketella sormin. Näyttely on siellä pari viikkoa, joten en voi eikä kukaan muukaan voi olla koko ajan paikalla. Näyttelyn lopussa menen yhtenä iltana kertomaan koskettelukirjatoiminnasta ja kirjojen valmistamisesta sekä tietysti Celia-kirjastosta, joka niitä välittää tarvitseville.
Olen saanut Mintun äidiltä luvan käyttää Mintun kuvia näyttelyiden "mainoksissa". Niissä näkyy mielestäni niin hyvin se ilo, jonka sokea lapsi kokee kun saa lukea häntä varten tehtyä koskettelukirjaa. Kiitos siitä Mirkalle ja Mintulle.
Muhoksen näyttely  toivottavasti innostaa kävijöitä mukaan syksyksi  suunnitellulle Oulujoki-opiston koskettelukirjakurssille. 

Muhoksen näyttelyn jälkeen laitetaan koskettelukirjat NNKY:n ikkunoihin kaikkien ohikulkijoiden katseltaviksi. Jospa niitä katsellessa joku saisi ajatuksen tulla mukaan tekemään itsekin koskettelukirjoja.

Oulun kaupunginkirjastolla aikuisten osaston aulassa pidetään 27. toukokuuta SAA KOSKEA -näyttely. Siellä nimensä mukaisesti saa kosketellen ihastella kaikkia paikalla olevia kirjoja iltapäivän ajan noin klo 15-19. Sen ajan olen itse paiukalla ja kerron kävijöille henkilökohtaisesti kirjoista, niiden tekijöistä ja mahdollisuudesta tulla mukaan koskettelukirjakampanjaan NNKY:lle syksyllä.


Tässä jo ennestään tutussa kuvassa on osa toukokuussa näytteille tulevista koskettelukirjoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti