perjantai 10. huhtikuuta 2015

Koskettelukirjat ja Hyvinvointia yhdessä-päivä. Mitä se tarkoittaa?

En osaa vastata itsekään esittämääni kysymykseen.
Olen lupautunut esittelemään ensi viikon keskiviikkona koskettelukirjoja Oulun ammattikorkeakoulun Sosiaali- ja terveysalan yksikön Hyvinvointia yhdessä päivään. Tänään sain tervetulotoivotuksen ja sen mukana päivän ohjelman. Se onkin yllättäen koko päivän kestävä tapahtuma. Sen aikana sote-opiskelijat esittelevät opinnäytetöitään eri luokissa ohjaajineen ja aulassa on erilaisia esittelypöytiä, joista yksi on minun. Tarkoitan tietenkin koskettelukirjapöytää.
Osallistuminen vaatiikin huomattavasti enemmän valmisteluja kuin olin kuvitellut. Niinpä olen etsinyt koneiltani sopivia valokuvia, jotka kuvaisivat vapaaehtoistoimintaa koskettelukirjojen ympärillä. Kokosinkin A4 kokoisen kuvakollaasin, joka kertoo koskettelukirjan matkaa vapaaehtoiselta Celiaan ja sieltä pienen sokean lainaajan luettavaksi. Ajatus on minusta ihan hyvä, mutta...


Kyllähän tästä kollaasistakin teksteineen saa käsityksen
koskettelukirjan matkasta Oulusta Mintulle Sastamalaan,
mutta täytyy tulla ihan lähelle katsomaan ja lukemaan.


Tätä kirjoittaessani hoksasin, että paremman matkakuvauksen saisin, jos tekisin sen erillisistä pikku kuvista. Silloin siihen saisi selkeyttä ja enemmän yksityiskohtia. Pitääpä vielä miettiä. Tulossa on nimittäin myös toinen uusi tapahtuma, jossa kuvasarjaa voisi käyttää.

Seuraava tapahtuma on toukokuun puolessa välissä, jolloin pidän infoillan Muhoksen kirjastossa ja sen jälkeen kirjastoon kootaan koskettelukirjanäyttely kuluneen talven aikana Oulun seudulla valmistuneista vapaaehtoisten tekemistä kirjoista. 
Näyttelyyn tulee ehkä 12 koskettelukirjaa, joista ainakin yhdeksän lähjoitetaan jo kesän aikana Celiaan.

Palaan myöhemmin noihin molempiin tapahtumiin. Huomenna on Töpöhäntä-ryhmän kokoontuminen ja yritämme saada talven työskentelyn päätökseen ja karhukirjankin esittelykuntoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti