keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Numerot ja eläimet, Urheilu ja vuodenajat sekä monikäyttöinen Muistipelikassi

Tänään on julkaisuvuorossa Oulun yliopiston tekstiilityön sivuaineopiskelijoiden viimeiset kaksi koskettelukirjaa sekä muistipeli. 

Tässä on todella huolellisesti valmistettu kirja. Se on kaunis ja hyvän tuntuinen kädessä. Kirjan kanteen on ommeltu sydämen muotoinen ruusukangas, john on ommeltu kirjan nimi pienillä helmillä: ELÄIMET NUMEROT
Koskettelukirjojen kuvia tehtäessä on syytä muistaa värikontrastin ja pintakontrastin merkitys lukijan eli lapsen kannalta. Kirjan kaikilla muilla sivuilla tämä asia on huomioitu todella hyvin paitsi kannessa. Tässä kirjassa ei ole tekstiä, vaan jokaisen numeron alla on massasta tehty numeron osoittama määrä sydämiä. Toisella sivulla on eläin, jota voi tunnustella.



Lisää kuvateksti








Perheet ovat toivoneet harrastuksista kertovia koskettelukirjoja. Tänä keväänä niitä tehtiin kaksi. Toinen, baletista kertova, on jo esitelty ja tässä kuvat toisesta: Vuodenajat ja urheilu

Kannen pallo tuntuu todella nahkaiselta jalkapallolta

Suksiin saa hyvän kosketustuntuman,samoin
 sauvoihin renksuineen.Sauvoihin voisi mielestäni lisätä sommat
vaikkapa nepparin toisesta puoliskosta.

Kesän aikana uidaan

Syksyllä pelataan pesäpalloa. 

Talvella luistellaan.

Varhaiskasvatuksen opiskelijat halusivat projektiinsa enemmän toimintaa ja valmistivat kosketeltavan muistipelin kasseineen.                   











Vasemmalla olevaan kassiin mahtuvat kaikki 26 paria kosketeltavia  muistipelikortteja. 
Ne ovat kooltaan n. 10x10cm. 


Viiden parin avulla voi myös harjoitella hienomotorisia taitoja;
tarran, nappien, vetoketjun kengännauhojen
sekä vyön avaamista ja sulkemista

Erilaisia muotoja ja eri tuntuisia pintoja on kahdeksan paria.

Kaikki esitellyt koskettelukirjat kiertävät tämän kevään aikana mukanani Oulun seudulla erilaisissa tapahtumissa, tilaisuuksissa, tapaamisissa ja näyttelyissä.  Olen luvannut lähettää kirjat Celiaan kesän alussa. Siellä niiden kuvat ja tekstit tarkistetaan. Sitten niihin lisätään pistetekstit.  Jokaisesta kirjasta tehdään lyhyt yhteenveto (esim. mistä kirja kertoo, minkä ikäiselle se on sopiva ja onko kuvien lukeminen käsillä helppoa vai vaikeaa) Lopulta ne lisätään kirjaston aineistoluetteloihin ja sitten ne lähtevät lainaajille, jotka asuvat ympäri Suomea. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti