maanantai 11. toukokuuta 2015

Pian lehmä ammuu!

Tällaisella otsikolla oli Silmäterä-lehden toukokuun numerossa pieni juttu veljeni Seppo Tiaisen ja minun yhteisestä uudesta projektista. Anoimme ja saimmekin Sokeain lasten tukisäätiöltä apurahaa hankkeeseen, josta kerroin jo aikaisemmassa kirjoituksessani. Emme saaneet ihan sitä mitä pyysimme, mutta teemme kuitenkin sen mitä olimme suunnitelleet.
Käytännössähän se tarkoittaa sitä, että piakkoin Celian asiakkaat voivat maksutta ladata googlen Play-kaupasta Touchtale-sovelluksen. Sovelluksen avulla saa sinne tallennettujen koskettelukirjojen kuviin liittyviä ääniä. Tällä hetkellä tallennettuna on kaksi koskettelukirjaa, joista toinen (Matkalla karuselliin) on jo aikaisemmin ollut lainattavissa Celiasta ja toinen (Silitä minua- Arvaa kuka olen) on vasta valmistumassa oleva kirja.
Tarkoituksena on, että vuoden kuluessa sovelluksessa kirjalistalla olisi 10 koskettelukirjaa. Kirjat lisätään sovellukseen pikku hiljaa.  Etsimme ensin Celian valkoimista sopivia koskettelukirjoja sovellukseen. Itse olen ajatellut suunnittelevani seuraavia kirjojani äänien kannalta sopiviksi. Innostan myös muita vapaaehtoisia tekemään samoin. Toki kaikenlaiset koskettelukirjat ovat koko ajan tervetulleita ja käyttökelpoisia Celian valikoimiin. Mutta minulla on tietysti nyt innostus ääniin tämän uuden projektin myötä.
Tarkoitus on, että jo ensi viikolla on mahdollista tutustua sovellukseen lataamalla se android-puhelimiin. Siellä näkyvät nämä kaksi kirjaa ja niiden äänet ovat kuunneltavissa.  

Kännykkäkuva Silmäterälehden sivulta :)

Teemme Sepon kanssa sovellusta käyttäville lainaajille kyselyjä projektin aikana.  Toivomme tietysti, että kaikki tällaisen koskettelukirjan lainaksi saavat vastaisivat kyselyihin. Vain käyttäjien kokemusten kautta voimme rikastuttaa koskettelukirjoja lainaavien lasten lukukokemuksia ja vain kokemusten kautta voimme kehitellä sovellusta oikeaan suuntaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti