lauantai 29. elokuuta 2015

TouchTale-projekti etenee

Oltiin eilen veljeni Sepon kanssa Celiassa keskustelemassa projektimme etenemisestä.

Tähän mennessä minä olen etsinyt sopivia kirjoja Celian luetteloista ja minulla listattuna ja kuvattuna olevista oululaisten vapaaehtoisten tekemistä koskettelukirjoista. Irmeli on lähettänyt meille Celian listoilta löydettyjen kirjojen kuvia ja tekstejä ja minä olen lisännyt oululaisten kirjojen kuvia ja tekstejä samaan "läjään". Sepon kanssa olemme molemmat mietiskelleet millaiset äänet antaisivat tarinoille ja kuville lisäarvoa. Seppo metsästänyt ääniä netistä ja äänittänyt niitä myös itse (juossut sateessa mikrofonin kanssa, mopannut lattiaa ja imuroinut kotona, soutanut mökillä ja äänittänyt lintuja luonnossa)

Syyskuussa lähtevät  listaamamme TouchTale -kirjat  mukaan haluaville koekäyttäjille. Näille kirjoille on suunniteltu vähän lyhyempi laina-aika, jotta saamme mahdollisimman paljon palautetta ja voimme kehitellä niiden perusteella sovellusta mahdollisimman hyvin lukijoiden tarpeiden mukaisiksi.

Jos jollakin blogini lukijoista olisi kiinnostusta osallistua koekäyttäjänä projektiini olisin todella iloinen. Celia laittaa sivuilleen asiasta ja todennäköisesti koekäyttäjiä kysellään myös seuraavassa Silmäterä-lehdessä.

Projektiimme olemme nyt päättäneet ottaa seuraavat koskettelukirjat, joista osa on jo ihan valmiita lainattaviksi ja joihinkin tehdään vielä muutoksia ja lisäyksiä:
  1. Silitä minua, kirja lainattavissa
  2. Matkalla karuselliin, kirja lainattavissa
  3. Kukkosen perhe, ei vielä lainattavissa
  4. Kulkuneuvoja, kirja lainattavissa, osa äänistä puuttuu
  5. Veetin viikkosiivous, kirja lainattavissa, ääniä korjaillaan
  6. Olisinpa vaikka…, kirja lainattavissa, käärmeen ääni puuttuu
  7. Ilmatar, kirja lainattavissa , ääniä muokataan ja lisätään)
  8. Eläimet Numerot, kirja lainattavissa, ääniä vielä muokataan
  9. Matin jääkiekko-ottelu, ei vielä lainattavissa
Olen lisäksi suunnittelemassa kirjaa orkesterisoittimista. Löysin musiikkiliikkeestä pikkusoittimia, jotka olivat jääkaappimagneetteja.



 Alkusuunnitelmissamme meillä oli ottaa kokeiluun kymmenen kirjaa. Orkesterikirja olisi siis se kymmenes. Toivon saavani sen valmiiksi marraskuun alussa. Menemme nimittäin Sepon kanssa 13.11. esittelemään projektiamme Italiaan, jossa pidetään tänä vuonna kansainväliset Typhlo&Tactus koskettelukirjakilpailut. Kuulijana on kansainvälisen kilpailun tuomaristo.

Laitan tähän muutamia mukana         olevien kirjojen kuvista.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti