tiistai 11. elokuuta 2015

SILITÄ MINUA - arvaa kuka olen

Kesä näyttää menneen kesää odotellessa. Täällä Oulussa ei ole koettu kovinkaan montaa kesäpäivää. Toki aurinko on silloin tällöin paistanut ja lämmittänyt niin, että on voinut juoda kahvit ja jopa muutaman kerran syödäkin kuistilla. 
Parina päivänä olen kantanut karvakirjani materiaalin kuistille ja työstänyt karvakankaista oikean kokoisia sivuja SILITÄ MINUA -kirjojani varten. Olen luvannut valmistaa neljä ko. kirjaa Celiaan. Kirjassa on kannen lisäksi viisi eläinsivua. Kirjat olen luvannut valmiiksi siten, että ensimmäinen valmistui toukokuussa ja loput kolme syksyn aikana. Eipä tämä koskettelukirjojen tekeminen kovin nopeaa hommaa ole, mutta silti mukavaa ja mielekästä. Tämän kirjan idea on syntynyt jo lokakuussa Espanjan loman aikana. Löysin nimittäin sieltä lehmäkangasta, jota oli pakko ostaa. Ja siitä kirja alkoi elää pikku hiljaa.
Laitan tähän muutamia kuvia. Kanteen tein pienet kosketeltavat palat jokaisesta sivusta. Niillä voi leikkiä vaikkapa etsimisleikkiä.Lapsi voi ensin kokeilla pientä palaa ja etsiä sitten sivuilta saman tuntuista kangasta tai karvaa.

Tässä on kirjan kansi, joka on kooltaan vähän sivuja suurempi,
 jotta karvat jäisivät vähän piiloon kannen taakse


 Tässä viiden sivun leikatut materiaalit. Uusiin kirjoihin tulee kissaan ja hevoseen ruskeat taustakankaat. Ensimmäisessä painoksessa kaikissa oli valkoinen sivukangas.
Sivukankaan ja eläinkankaan väliin tulee vielä ohut vanulevy, jotta silitettäessä eläimen selkä tuntuisi vähän paksummalta.

Alla ovat ensimmäisen painoksen sivut oikeassa järjestyksessä. Huomaatte kuvasta, että hevosen takaa pilkistää vähän valkoista kangasta: 


KISSA


KOIRA


HEVONEN


LAMMAS


LEHMÄ
Kirjassa on teksti (mustavalkoisena ja pisteinä), jossa kerrotaan asioita ko. eläimestä ja odotetaan arvaako lapsi niiden vihjeiden perusteella mikä eläin on kyseessä. Sitten luetaan "Minä osaan naukua ja kehrätä". Silloin lapsi usein arvaa mikä eläin on kyseessä. 
Tämän kirja on mukana TouchTale-sovelluksen kirjalistalla ja sen kautta lapsi voi saada myös äänielämyksen jokaisen eläimen oikeasta äänestä.

Nyt pitäisi panna hengityssuojat paikoilleen, suojalasit päähän ja ompelukone surraamaan ja saada kahdessa viikossa kolme kirjaa valmiiksi ja Celiaan! Siinä pientä haastetta tuleville kesäpäiville :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti