perjantai 15. tammikuuta 2016

Uusivuosi on alkanut vauhdikkaasti ensin yliopistolla opiskelijaporukassa ja sitten LeijonaHannojen kanssa ravintola Perlassa


Uusi vuosi alkoi tosiaan koskettelukirjojen osalta iloisesti ja toiveikkaasti! Ollaan vasta tammikuun puolessa välissä ja olen tavannut jo kaksi ihanan innokasta ryhmää, joissa aloitetaan koskettelukirjojen tekeminen. Molemmissa tapaamisissa minulla oli näytettävissä dia-esityksessä näkyvien kuvien lisäksi useita ihan oikeita koskettelukirjoja. Celiasta minulle oli lähetetty esiteltäviksi kolme koskettelukirjaa. Lisäksi mukana oli omia valmiita neljä, pari keskentekoista sekä uusien kirjojen suunnitelmia.

Ensiksi olin Oulun yliopistolla, jossa tekstiilityön sivuaineopiskelijat olivat koskettelukirjojen aloittamisvaiheessa. Siellä tapasin minulle uuden tekstiilityönopettajan Leena Hartikan, joka on saanut Sarkkisen Marjutin aikaisemmin ohjaaman päiväopiskelijaryhmän vastuulleen. On hienoa kuulla, että koskettelukirjojen tekeminen palvelee hyvin heidän opetussuunnitelmaansa erilaisten materiaalien  käsittelyn ja yhdistämisen suhteen. Sen lisäksi se edistää Celia-kirjastolle lahjoitettavien koskettelukirjojen kautta ainakin viidensadan lapsen tasa-arvoa lastenkirjallisuudessa ja tiedon saannissa. Usein näissä ryhmissä opiskelee kasvatusalalle aikovia opiskelijoita. Ajattelen, että se avaa heille myös uudenlaisen näkökulman erityistuen tarpeessa olevien lasten maailmaan. Siihen, miten tärkeä näiden lasten on saada  kuulla satuja ja tarinoita sekä katsella niihin liittyviä kuvia kosketuksen kautta. 
Ryhmässä on tällä kertaa 19 opiskelijaa, joten koskettelukirjoja tulee laskujeni mukaan ainakin kuusi tai seitsemän.Oikeassa laidassa tekstiilityönopettaja Leena Hartikka

Osa opiskelijoista ehti jo lähteä seuraaville luennoille ennen kuin muistin ottaa kameran esiin.

Toinen tammikuun alun tapaamisista oli Leijonanaisten kanssa! LC OULU/Hannat oli kutsunut minut kokoukseensa kertomaan koskettelukirjoista. Seuraavassa kokouksessa heillä on tarkoitus aloittaa koskettelukirjojen valmistus. Vielä he eivät osanneet sanoa, kuinka monta kirjaa heiltä syntyy tai millaisella aikataululla. Joka tapauksessa sieltä tulee jossain vaiheessa uusia koskettelukirjoja.

Hannat tarjosivat pakkaspäivän iloksi myös minulle blinejä ja kiitokseksi sain vielä kukkapaketin. Ja miten kauniskukka-asetelma kotona avatessa paketista löytyikään! KIITOS!

Kukka-asetelma lintuperspektiivistä


i


Ja ennen kuin tammikuu loppuu alkaa lauantaina 30.1. Oulun NNKY:llä koskettelukirjakurssi, jonne heti ensimmäisenä ilmoittautumispäivänä on ilmoittautunut jo kahdeksan osallistujaa! Kurssista on jotain tietoa Facebookin Koskettelukirjat-ryhmän sivulla. Mutta siitä myöhemmin lisää täälläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti