sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Uusia koskettelukirjoja valmistui jälleen!

On hienoa laittaa taas muutamia kuvia oululaisten vapaaehtoisten tekemistä koskettelukirjoista. 
Meillä on ollut tammikuun lopusta alkaen neljän lauantain kestävä koskettelukirjakurssi NNKY:llä. Mukana on ollut kymmenen kirjojen tekijää. Joku on käynyt yhtenä lauantaina hakemassa innoitusta kotona tekemiseen, joku parina lauantaina.  Mutta joka kerta on minun lisäkseni ollut vähintään neljä tekijää. Kävipä yksi tekijä kotonanikin vierailulla ohjeita saadakseen, kun ei lauantaisin päässyt mukaan.
Kirjat ovat edenneet niin, että kolme saatiin ihan valmiiksi eilen viimeisenä yhteiseksi sovittuna päivänä. Neljä kirjaa on kesken tekoisia, mutta valmistuvat oman aikataulun mukaan. Olen nähnyt aloitukset ja kuvia sähköpostin kautta. Hyvää kannattaa odottaa :) 
Toisaalla kahdessa ryhmässä on tekeillä kirjoja, joiden suunnitelmia olen nähnyt ja materiaaleja on mietitty. Vähintään neljä koskettelukirjaa on työn alla.  Ja yliopistolla olen nähnyt jo melkein valmiina noin kahdeksan kirjaa. 
Tämä kevät on saanut monta uutta tekijää kukkimaan. On kuin kukkisi itse!


Syysmetsä, tekijänä Vuokko Ronkainen
Jälkiä lumessa, tekijänä Jaana Rundelin
Opettelen kuvioita ja lukumääriä,
tekijänä Riitta Hakulinen

2 kommenttia:

 1. Onko kirjoja mahdollista tehdä muualla Suomessa?

  Sopisiko tuollainen lukioon käsityödiplomityöksi?

  VastaaPoista
 2. Koskettelukirjoja voi tehdä kuka vain ja tehdä missä vain. Jos olet lukenut blogiani kauemmin, olet varmaan tietoinen, että Oulun seudulla on erilaisissa oppilaitoksissa tehty sekä opinnäytetöinä että erilaisiin opintokokonaisuuksiin osaprojekteina koskettelukirjoja jotka on sitten lahjoitettu Celiaan. Celian kautta niitä sitten lainataan ympäri Suomea asuville näkö- ja monivammaisille lapsille.
  Olisi hienoa, jos myös lukiolaiset tulisivat mukaan tekemään hyvää omien opintosuoritustensa kautta.
  Tällä hetkellä ei näin laajaa vapaaehtoistoimintaa koskettelukirjojen tekemiseksi ole muualla kuin Oulussa. Mutta jos paikkakuntasi on lähempänä Helsinkiä kuin Oulua kannattaa ottaa yhteyttä Celiaan ja kysyä millaista ohjausta tai perehdytystä sieltä voisi saada.
  Minäkin olen käytettävissä edellytyksin ettei siitä tule minulle kohtuuttomia kuluja, sillä olen vetämässä koskettelukirjakampanjaa täysin vapaaehtoisen roolissa.
  Jos haluat vaihtaa ajatuksia enemmän osoitteeni on vuokko@touchtale.com

  VastaaPoista