tiistai 18. heinäkuuta 2017

HopLopin kisa ;)

Huomasin Facebookin IKIOMA ensikirja ryhmän sivulta, että joku on ehdottanut IKIOMA ensikirjaprojektia  HopLopin suomen lapsiystävällisin teko äänestykseen.
Arvasin aika pian ja tarkistinkin asianosaiselta, kuka sen sinne laittoi.
Mutta  näkövammaisten ja monivammaisten lasten ensikirjojen tarpeen  tunnetuksi tekevänä foorumina tosi hyvä ehdotus. Jospa se poikisi lisäätekijöitä ja ehkä sponsoreitakin IKIOMA ensikirja hankkeelle.

IKIOMA ENSIKIRJA -KAMPANJA

Ehdotan Suomen lapsiystävällisimmäksi teoksi oululaisen Vuokko Keräsen alulle laittamaa projektia, jossa tavoitteena on antaa jokaiselle Suomeen syntyvälle näkö- ja monivammaiselle lapselle oma ensikirja. Näkövammaisille ei ole kaupoissa sopivia ensikirjoja eikä myöskään äitiyspakkauksen mukana tuleva kirja ole soveltuva näkö- tai monivammaiselle lapselle. Kirjoja ei myöskään pysty näkövammaisten kirjastosta lainaamaan ennen 2 vuoden ikää, joten nämä lapset jäävät vaille kirjojen tuomaa iloa, joka näkeville lapsille on itsestään selvää. Vuokko Keränen on lahjoitusvaroin käynnistänyt kampanjan, ja jo nyt on vapaaehtoisten käsistä syntynyt yli 100 kosketeltavaa ensikirjaa. Tavoitteena on, että jatkossa ensikirja jaettaisiin kaikille Suomen näkövammaisille alle 2-vuotiaille lapsille.

Kisan voittajat julkistetaan kansainvälisenä lasten päivänä 20.11. Voittaja saa maineen ja kunnian lisäksi valita lapsiin ja liikuntaan liittyvän hyväntekeväisyyskohteen, johon haluaa lahjoittaa palkintosumman, 5 000 €. Voittajan lisäksi palkitaan kunniakirjoin yleisön suosikki sekä maakunnallisia tähtiä.
Ehdotuksia Suomen lapsiystävällisimmäksi teoksi, yhteisöksi tai henkilöksi otetaan vastaan 19.4.–30.9. Ehdottajien kesken arvomme viisi HopLop-perhelippua.


Käykääpä kurkkaamassa allaolevasta osoitteesta, mitä kaikkea lapsiystävällistä Suomessa tehdään ja tapahtuu.


https://www.hoplop.fi/suomenlapsiystavallisin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti