torstai 25. tammikuuta 2018

Vuosi on vaihtunut

Näinhän se menee: vanha vuosi väistyy ja uusi astuu esiin uusin mahdollisuuksin. 

IKIOMA ensikirja®- hanke vie tällä hetkellä kaiken "ylimääräisen" aikani. Ensimmäiset talkoot NNKY:llä Oulussa pidetään ensi lauantaina 27.1. klo 12-17. Tervetuloa kaikki, vaikka vain vähäksi aikaa. Nyt on tarkoitus jatkaa kymmeniä keskeneräisiä sivuja. Kansisivuja on valmiina paljon, mutta seuraavat sivut ovat vielä kesken. Nyt tarvitaan ompelukoneella ompelevia ja kaveriksi saumojen auki silittäjiä ja lankojen päättelijöitä. Kaikille on jotain tekemistä.

Seuraavia talkoita Oulussa on kevään aikana lauantaisin   24.2. ja 24.3. sekä 14.4. ja 5.5. klo 12-17. Kannattaa merkitä kalenteriin niin ei pääse yllättämään.

Itselläni alkaa jo pyöriä Oulun talkoitten ohella Lahdessa maaliskuussa pidettävän IKIOMAohjaajien koulutusasiat. Koulutushan on tarkoitettu etelä-suomalaisille vapaaehtoisille 200 kilometrin säteellä Lahdesta. Syksyllä on samanlainen koulutus pohjois-suomalaisille Oulussa.

Viikonloppukoulutukseen mahtuu kaikkiaan 10 osallistujaa, korkeintaan kaksi samalta paikkakunnalta. Koulutukseen tulijoille majoitus Cumulus-hotellissa ja ruokailut ovat maksuttomia. Myös matkakuluissa avustetaan. Ajatuksena on, että koulutuksessa mukana olevat perustavat omalla paikkakunnallaan ryhmän, jossa valmistetaan ryhmän koosta riippuen viidestä kymmeneen IKIOMA ensikirjaa®. Materiaalia saa jo mukaansa koulutuksen jälkeen ja lisää myöhemmin tarvittaessa.  

Koulutuksessa tutustutaan kuvien kautta IKIOMA ensikirjoja jo saaneisiin lapsiin ja kirjan kuvien merkityksiin näkö- ja monivammaisia lapsia ajatellen. Käydään läpi eri sivujen ja kuvien valmistamisen laatu- ja turvallisuuskriteerit sekä valmistetaan  omaa mallikirjaa varten niin monta kuvaa ja sivua kuin ehditään.


Kuvassa näkyvät kaikki neljä sivua molemmilta puolilta.
Laittakaa sana kiertämään ja ottakaa yhteyttä minuun sähköpostilla  vuokko@touchtale.com tai puhelimella soittaen tai viestittäen 0400 726178.


Lehdistötiedote on lähetetty Lahden seudun lehdille. Toivottavasti se tavoittaa mahdollisimman laajasti vapaaehtoisia. Jos jollakin on verkostoja voi laittaa tietoa koulutuksesta ja yhteystietoni jakoon. Asiasta on tietoa myös Facebookin IKIOMA ensikirja ryhmän sivuilla. Sieltäkin tietoa koulutuksesta voi jakaa.

Tällä hetkellä on tekeillä myös kotisivut osoitteeseen  ikiomaensikirja.fi . Teemme sitä yhdessä veljeni Sepon kanssa. Tämän blogin voi jo nyt löytää sitä kautta. Myös "palaute" kohta toimii ja  sen kautta voi lähettää viestejä kokeilumielessä tai jos on jotain ideoita tai ehdotuksia. Muuten se on vielä ihan alullaan - vasta vajaan viikon vanha "alkio".

Kauan sitten Irmelin kanssa aloitettu kirjaprojekti on edennyt kustantajakierrokselle. Kielteisiä vastauksia on tullut monta, mutta tällä hetkellä on tullut vastaus, jossa ollaan kiinnostuneita ainakin tutustumaan kirjaan. Pieni valon pilkahdus sieltäkin suunnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti