torstai 4. lokakuuta 2012

Haitarikirjan eteneminen


Odotin tiistai-iltaa 2.10. jolloin näkisin vapaaehtoisia koskettelukirjantekijöitä. Kirjoitin sieltä kotiin tultuani facebookin Koskettelukirja-ryhmän sivulle seuraavaa:Sateinen päiväkö lienee, ettei koskettelukirjailtaan päässyt tulemaan muita kuin Lea ja minä :(  Mutta no hätä! Meillä oli mukavaa. Joimme kahvia ja suunnittelimme eläinkirjani eläimille sopivia nahkoja ja turkkeja. Ehdin vielä sen jälkeen poikkeamaan kangaskauppaan ja sain mahtavaa palvelua eläinkankaiden etsinnässä. 


Tavataan VARESkeskuksessa marraskluun 6. päivä ja katsotaan olenko saanut eloa kirjaani. Kertokaapa täällä mitä teidän kirjoillenne kuuluu.Lea oli kommentoinut siihen näin: Kyllä taas innostuin lisää näistä kirjoista, aivan mahtavia luomuksia olette saaneet aikaan! Toivottavasti marraskuussa pääsee muitakin paikalle, suuri kiitos Vuokolle näiden iltojen pitämisestä!
Kaiken kaikkiaan illasta jäi hyvä mieli. Sain tosiaan Lealta hyviä vinkkejä oman kirjani tekoon. Ja sitähän minä eniten tarvitsin.  Omien kirjojen tekemisen lisäksi minä kuitenkin voin tarjota VARES-keskuksessa muille vapaaehtoisille ohjausta sekä mahdollisuuden jakaa ajatuksiaan ja ideoitaan keskenään kerran kuussa.
Jokaisella tekijällä on oma tilanteensa niin kirjojen kanssa kuin muiden aikataulujensa kanssa.
Tällaisella toiminta-ajatuksella mennään vuoden  2013 lopulle :) 

Kuvassa (valaistus vähän huono) on kasa kangaspalasia, joista tulee käärme, riikinkukko, hylje, apina, kenguru, leijona ja virtahepo.


Päädyin tekemään haitarikirjasta "näköispainoksen". Sitä varten otin VARES-keskuksessa A3:lle kopiot kirjan kuvista (ks. edellinen kirjoitus). Näin kuvaan mahtui koko eläin häntineen. Yritän tehdä niistä kaavat ja tehdä eläimistä kohokuvat luonnonvalkoiselle ulkoilukankaalle. Pitää vielä miettiä millaisen vahvikkeen sivuihin laitan. Olen tehnyt moneen kirjaan vahvikkeet pehmeästä solumuovista. Luulen, että tähän kirjaan pitää tehdä kovemmat sivut koska siitä tulee haitarikirja. No, katson ensin millaiset eläimet saan aikaan ja miten ne taittuvat.

Tänään tuli täyteen 1050 tämän blogin lukija/kävijämääräksi (minun lisäkseni). Toivottavasti 1050 siementä itää ja koskettelukirjoja syntyy...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti