torstai 5. kesäkuuta 2014

Nyt sai koskea - jopa kahdessa eri paikassa ja kahtena eri päivänä :)

Työntäyteinen viikko takana. Olo on aika väsynyt, mutta mieli on hyvä.
Maanantaina oli Oulun kaupungin kirjastolla ensimmäinen tapahtuma koskettelukirjojen kanssa. Lähes sata ihmistä kiinnitti jollain tavalla huomiota pöytään, jolle olin levittänyt tällä hetkellä valmiina olevat koskettelukirjat. Pöydällä oli myös laatikko, jonka sisään olin kätkenyt verhon taakse kosketeltavaksi yhden koskettelukirjasivun. Sieltä saattoi tunnistaa sormillaan sammakon, hämähäkin ja kaksi pientä kärpästä. Tehtävä taisi olla monelle aika vaikea. 


Laskujeni mukaan keskustelin henkilökohtaisesti koskettelukirjoista ja niiden tekemiseen ja lainaamiseen liittyvistä asioista noin viidenkymmenen ihmisen kanssa.Sen perusteella voin hyvin sanoa, että kannatti kuljeskella neljä tuntia kaupungin kirjaston aikuisten osaston aulassa koskettelukirjapöydän ympärillä :)


Koskettelukirjoja luki sormin moni aikuinen ja lapsi. Suurin osa heistä ei ollut koskaan aikaisemmin kuullutkaan koskettelukirjoista eivätkä olleet ajatelleet, että on niin paljon lapsia jotka eivät pysty käyttämään tavallisen kirjaston palveluita. Niinpä! Näitä ympäri Suomea asuvia lapsia varten on Celia-kirjasto Helsingissä, joka palvelee heitä lähettäen heille kosketeltavia kuvakirjoja.
JA MISTÄ NIITÄ KOSKETTELUKIRJOJA SAADAAN CELIA-KIRJASTOON??
 Mm. oululaiset vapaaehtoiset ovat valmistaneet jo 60 koskettelukirjaa ja lahjoittaneet ne  Celia-kirjastolle. Oikeastaan vasta 50 niistä on lähetetty ja 10 odottaa lähettämistä. Oululaisten panos valikoiman kartuttamisessa on viimeisten neljän vuoden aikana ollut merkittävä. Koskettelukirjojen määrä Celiassa on tällä hetkellä noin 870 kappaletta.
Me oululaiset vapaaehtoiset voimme olla iloisia ja jopa ylpeitä toiminnastamme, jonkalaista ei Celian lastenkirjastonhoitajan Irmeli Holsteinin kertoman mukaan ole missään muualla Suomessa.  Kutsuimme Irmelin Ouluun katsomaan tänä keväänä valmistuneita kirjoja ja iloitsemaan meidän kanssa saamastamme huomionosoituksesta, Lastenrahastosäätiön lähettämästä rahalahjoituksesta. Joimme NNKY:llä täytekakkukahvit ja esittelimme koskettelukirjoja NYT SAA KOSKEA -tapahtumassa eilen illalla. Paikalla oli 25 vierasta ja tuttua, tekijää ja käyttäjää sekä Irmeli Holstein Celiasta sekä Kalevan toimittaja Pia Kaitasuo valokuvaajan kanssa. 
 

Celia-kirjaston terveiset tapahtumaan toi Irmeli Holstein kiittäen meitä vapaaehtoisia koskettelukirjantekijöitä kortin ja kauniin kukkakimpun kanssa.

 

Koko ajan tarvitaan mukaan uusia koskettelukirjojen tekijöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti