perjantai 18. syyskuuta 2015

Suomea edustavat koskettelukirjat on nyt valittu Italiaan

Suomea edustavat koskettelukirjat on siis valittu Italiaan  vuoden 2015 Typhlo & Tactus - kansainväliseen koskettelukirjakilpailuun. Alla on yhteiskuva valituista kirjoista.


Takarivissä  vasemmalta vuonna 2013 jaetun toisen palkinnon saaneen Maarit Korhosen
tekemä kirja, Alvari ja Bea-kirjat ovat opinnäytetöitä ja edessä kahden yksittäisen tekijän kirjat.


Typhlo & Tactus – kansain välinen koskettelukirjakilpailu
Typhlo & Tactus – ryhmä perustettiin Ranskassa vuonna 2000, ja sen tavoitteena on tehdä kansainvälistä yhteistyötä näkövammaisten lasten kosketeltavien kuvakirjojen tuottamiseksi ja kehittämiseksi. Joka toinen vuosi järjestettävällä koskettelukirjakilpailulla palkitaan korkeatasoisia kuvakirjoja. Lisää kilpailusta Tactus.org-sivulta.

Kopioin tuon  yllä olevan tekstin Celian sivuilta. Siinä on lyhyesti kilpailun tarkoitus.

Suomen esiraatiin oli kilpailua varten lähetetty yhdeksän koskettelukirjaa, joista kuvassa olevat viisi valittiin. Valitut kirjat varustetaan pisteillä ja käännetään englanniksi ja lähetetään Italian Canneroon kilpailupaikalle. Kansainväliset tuomarit kokoontuvat niitä tutkimaan ja arvioimaan 12 -14.11 eli kolmen päivän ajan he tutustuvat kirjoihin, joiden määrä on aikaisemmissa kilpailuissa vaihdellut  60-80 välillä. On heillä aikamoinen urakka. 

Nyt peukut pystyyn suomalaisten kirjojen puolesta. Ja tietysti itse pidän toista peukkua pystyssä kahden Oulusta lähetetyn kirjan puolesta. Bea balleriina on Oulun yliopiston tekstiilityön sivuaineopintoja suorittaneiden kolmen opiskelijan kirja ja toinen oma Silitä minua -kirjani. Molempia kirjoja olen esitellyt jo aikaisemmin tälläkin palstalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti