sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Cannero Riviera 12-14.11.2015

Kansainvlinen Typhlo&Tactus - koskettelukirjakilpailu on nyt pidetty Italiassa! Ja italialainen koskettelukirja voitti. Italiassa tehdään hyviä koskettelukirjoja, sillä myös viime vuonna Italian kirja jakoi toisen palkintosijan Suomen kanssa. Myös suomalaiset koskettelukirjat ovat menestyneet kilpailuissa. Jo kolmannen kerran peräkkäin yksi suomalaisista kirjoista (vuoden 2013 toisen sijan lisäksi) pääsi kymmenen parhaan joukkoon. Ja pakko on todeta, että ne kolme koskettelukirjaa olivat Oulusta lähtöisin. Tänä vuonna suomalaisista parhaiten sijoittunut kkoskettelukirja oli kolmen Oulun yliopiston opiskelijan yhteinen teos Bea balleriina. Kirja löytyy kuvattuna kokonaan tämän blogin aikaisemmilta sivuilta.

Tänä vuonna oli kilpailuun lähetetty eri puolilta maailmaa yhteensä 55 koskettelukirjaa. Tuomarit tekivät pitkiä päiviä arvioidessaan nuo kaikki mukana olevat koskettelukirjat. Arviointi tapahtuu siten, että jokainen tuomari tekee oman arvionsa ja sen jälkeen on äänestyksiä. Jokaisessa uudessa äänestyksessä on aina vähemmän ja vähemmän kirjoja. Ja lopulta löytyvät nuo kolme palkittavaa koskettelukirjaa.

Toisena kilpailupäivänä eli 13.11. tuomaristo oli järjestänyt itselleen aikaa, jolloin me saimme veljeni kanssa esitellä TouchTale- projektiamme. Siitä tilanteesta pari kuvaa.

Satu Jokinen ja Irmeli Holstein olivat Celiasta paikalla,
 Heitä ei näy tässä kuvassa, mutta Satu otti nämä kuvat.

Kansainvälinen tuomaristo oli hyvin kiinnostunut projektistamme. Sovelluksesta kyseltiin paljon ja keskusteltiin sovelluksen mahdollisuuksista muissakin maissa. Erityisesti ranskalaiset innostuivat niin, että lupasimme ottaa pilottijaksolle mukaan yhden ranskalaisen koskettelukirjan. Mielenkiintoista nähdä kuinka pian sieltä lähetetään kuvia ja tekstiä meille äänien lisämiseksi. 
Täytyy taas todeta, etten ikinä olisi voinut kuvitella ensimmäistä koskettelukirjaa väsätessäni, että  se tuo tullessaan näin mielenkiintoisia ja mahtavia kokemuksia ja ihmisiä kylkiäisenä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti