lauantai 5. maaliskuuta 2016

Yliopiston kanssa tehtävä yhteistyö on mahtavaa

On uskomattoman hienoa, että Oulun yliopistolla ovat tekstiilityön opettajat kaikki innostuneet mukaan koskettelukirjakampanjaan. 
Irmeli oli luonani viime maanantaista keskiviikkoon. Saimme hyvin eteenpäin yhteistä projektiamme. Välillä jo usko on ollut koetuksella. Mutta nyt taas tavatessamme innostus ja työvire nousivat korkeuksiin. Uskon, että osasyynä olivat yliopistolta jo aikaisemmin saamani kuusi koskettelukirjaa sekä toisen ryhmän luona vierailu antoivat yhteistä konkreettista kokemista koskettelukirjojen tekemisestä. Saimme oikeasti kokea opiskelijoiden kautta, millaista ohjausta ja millaisia neuvoja kirjojen tekemisessä kaivataan ja tarvitaan.

Irmeli vastailee opiskelijoiden kyselyihin vielä vähän
keskeneräisten koskettelukirjojen osalta.

Yliopistolla käydessämme Irmeli halusi kiittää Celian puolesta yhteistyöstä koskettelukirjojen tekemisessä ja ojensi Oulun yliopiston tekstiilityönopettajille Celian 125-vuotisjulkaisun kiitokseksi.

Kuvassa vasemmalla ensimmäiseksi koskettelukirjakampanjaan mukaan
 lähtenyt yliopiston opettaja Marjut Sarkkinen. Vieressä yliopiston opettajat
  Minna Vastimo ja Leena Hartikka  sekä minun oikealla puolellani
 asiantuntija Irmeli Holstein Celiasta.

Olin yksikseni arvioinut kirjallisesti kuusi valmistunutta koskettelukirjaa, mutta halusin saada tekstilleni tukea Irmeliltä, jolla on paljon pitempi ja läheisempi kokemus koskettelukirjoihin ja niiden käyttäjiin. Joitakin asioita muutin hieman katseltuamme yhdessä kirjat läpi ja luettuani omat arvioni ääneen hänelle ja keskusteltuamme niistä yhdessä. Tänään kirjoitin arviot puhtaaksi ja lähetin ne opiskelijoille sekä Marjutille, joka oli ohjannut heidän työskentelyään.
Marjutilta sain heti vastauksen, jossa hän kiiti palautteista ja sanoi saaneensa myös itse niiden kautta uusia näkökulmia asiaan. Minäkin tunsin oppivani omasta tekstistäni uutta ;), kun "jouduin" perustelemaan sanojani opiskelijoille.
Nyt sitten odotellaan kuvassa olevan ryhmän koskettelukirjojen valmistumista. Sieltä on tulossa selkeitä ja värikkäitä kirjoja. Ja pari kirjaa historiallisista puvuista! Kiitos mahtavasta yhteistyöstä Oulun yliopiston tekstiilityönopettajat <3 <3 <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti