sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

PALJONKO ON KYMMENEN? Lasketaan yhdessä

Tällä hetkellä uusin kirjani "Paljonko on kymmenen?" valmistui muutaman viikon aikana. Ajatuksena oli tehdä kaikki laskutehtävät, joista summaksi tulee kymmenen. Nolla+-laskun jätin pois. Kun idea syntyi, suurin haaste oli keksiä ja löytää mahdollisimman eri tuntoisia, mutta tarpeeksi pieniä laskettavia. Olin nimittäin määritellyt kirjan kooksi n. 17x28cm. Siksi, että minulla oli sen kokoisia jätepaloja muovisista ruokatableteista. Isomman puolen tableteista olin antanut toiseen kirjaan. Tabletin palat päällystin  ohuella vedenpitävällä kankaalla, jota ostin palakaupasta. Ennen sivujen ompelemista vahvikkeitten päälle, ompelin laskettavat kuvat saumanvaroineen leikattuihin kankaisiin . Kirjassa teksti on aina aukeaman vasemmalla sivulla ja kuva oikealla. Mustavalkoisen tekstin päälle laitetaan Celiassa  läpinäkyvä pistekirjoitusteksti. Celiassa kirjat sidotaan tarvittaessa purjerenkailla ja nauhakiinnityksellä, joten sitä varten on jätettävä riittävä vara sidontaa varten (n. 5cm).

Laitan tähän kuvat kirjani kannesta, kaikista kuvasivuista sekä ensimmäiseen sivuun liittyvän tekstin. Siitä selviää miten teksti jatkuu aina seuraavalla sivulla. Takakannesta löytyy vastaukset kaikkiin tehtäviin, joten lapsi voi itsekin tarkistaa laskiko kaikki oikein.Ensimmäisellä sivulla lasketaan puuhelmiä.Toisella sivulla on virkattuja kukkia.Kolmannella sivulla on venyviä hiusdonitseja.Neljänneltä sivulta löytyy pieniä puisia pyykkipoikia.


"Viereisellä sivulla on kaksi käsinettä, joissa molemmissa on viisi sormea. Tämän sinä jo tiesitkin! Viisi sormea ja viisi sormea?
Voit vielä tarkistaa muistitko oikein."Kuudennella sivulla on erilaisia nappeja.Seitsemännellä sivulla on puisia litteitä askartelutikkuja.


Kahdeksannella sivulla on kulkusia, joista kuuluu myös ääni.Yhdeksännellä sivulla on silkkinauhasta tehtyjä rusetteja.


Viimeisellä sivulla on kymmenen erilaista kuvaa, joista osa tuttuja osa uusia.Ja oikeat vastaukset takakannessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti