lauantai 9. joulukuuta 2017

APU-TONNI!


Ennen Apuvälinemessuja tuli NNKY:lle mukava yhteydenotto APU-lehdestä. Lehdellä on tapana tehdä erilaisille hyväntekeväisyyshankkeille lahjoituksia. Maaritille (Oulun NNKY:n toiminnanohjaaja) oli soitettu ja kerrottu, että lehti haluaa lahjoittaa Apu-tonnin IKIOMA ensikirja -hankkeelle.
Oululainen toimittaja Tapio Mainio tuli tapaamaan meitä valokuvaaja Kari Tirkkosen kanssa vapaaehtoisten talkoopäivänä. Hän tutustui asiaan perusteellisesti ja teki Apu-lehteen hyvän ja monipuolisesti aisasta kertovan jutun. Hän haastatteli IKIOMA ensikirjan saaneen pienen oululaisen Olavin äitiä. Juttu oli lehdessä, joka ilmestyi 2.11. Kopioin tähän alle linkin, jonka kautta voi päästä lukemaan juttua.
http://www.apu.fi/artikkeli/apu-tonni-auttaa-valmistamaan-ensikirjoja-nakovammaisille-lapsille

Ollessani Tampereella Apuvälinemessuilla sain sähköpostia eräältä APU-lehden oululaiselta lukijalta. Hän halusi tietää, voisiko olla jotenkin mukana tukemassa toimintaamme. Kutsuin hänet seuraaviin talkoisiin, jotka pidettäisiin tultuani messuilta takaisin Ouluun.
Talkoot pidettiin lauantaina 18.11. klo 12 -17 ja paikalla oli koko viiden tunnin ajan kuusi talkoolaista. Lisäksi kolme piipahti lyhyemmän aikaa muiden kiireidensä lomassa.
Lisäksi kahville tuli vieras, joka viipyi pari tuntia. Hän oli lukenut toiminnastamme Apu-lehdestä. Viestissään, jonka hän läetti etukäteen hän kirjoitti: " kuvat ja juttu koskettivat minua paljon ja jos vaan voin niin haluan auttaa teitä ja lapsia". Hän seurasi kiinnostuneena talkoita kirjasenmme. Hän luki tekemääni opaskirjaa IKIOMA ensikirjan valmistamisesta sekä vanhemmille Ikioma ensikirjan mukana lähetettävän kirjasen. Lisäksi hän tutustui tarkkaan ilmoitustaululla oleviin artikkeleihin ja kuviin. Hän halusi myös tehdä jotain konkreettista, joten hän sai osallistua seuraavalla viikolla kymmenelle lapselle lähetettävien IKIOMA -kirjojen pakkaamiseen. Keskustelimme toiminnastamme ja lasten ensikirjojen tarpeesta. Pois lähtiessään hän sanoi: ollaan yhteydessä.

Vieraan lähdettyä totesimme itsekin ääneen, että teemme todella tärkeää työtä.Talkoohommia 18.11.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti