perjantai 8. joulukuuta 2017

APUVÄLINEMESSUT eli IKIOMA ensikirjan® elämässä on tapahtunut paljon, mutta tekstiä ei ole kaikesta vielä näkynyt


Mennään siis ajassa taakse päin.

Apuväline 2017 tapahtuma oli todella hieno kokemus! Messuilla kävi vieraita ennätykselliset 14700!  Kaikki eivät tietenkään ehtineet tutustua jokaiseen kahteensataan (200) esittelypisteeseen.
IKIOMA ensikirja® -osastolla vieraili laskujemme mukaan noin 600 kävijää ja esitteitä jaoin yli 800kpl. 


Messut pidettiin Tampereella Pirkka-hallissa 9.-11.11.2017

Jo keskiviikkona 8.11. oltiin mieheni kanssa
rakentamassa osastoa n:o 911
Torstaipäivänä aamulla olin kello 9 innostuneena paikalla. Torstai oli varattu ammattilaisille ja odotin mielenkiinnolla kuinka moni keskussairaaloiden kuntoutusohjaajista löytäisi osastomme.

Torstai olikin kaikkein vilkkain päivä. Silloin messuille tutustui yli 7000 ihmistä. Koko päivän oli lähes koko ajan (klo 9-17) joku katsomassa, kyselemässä ja keskustelemassa IKIOMA ensikirjasta®. Vesipullo oli tarpeen ja avustajani kävi hakemassa minulla välillä kahvia ja välillä voileipiä. Asia näkövammaisten ja monivammaisten ensikirjaikäisten lasten kirjojen puutteesta oli yhteinen huoli kaikkien kävijöiden kanssa. 


Tällainen tuli kahden neliön osastosta n:o 911
Tässä esittelijä valmiina!


Messupäivän jälkeen palasimme hotellille ja kävimme syömässä. Ei tarvinnut illalla unta odotella. Silti seuraavana aamuna ihan virkeänä heräsin aamupalalle ja sieltä taas messuhallille. Perjantai ja lauantai oli tarkoitettu suurelle yleisölle. Näinä päivinä tapasin muutamia IKIOMA ensikirjan® saaneiden lasten vanhempia ja tuttavia. 
Ehdin jonkin verran jutella myös naapuriosastojen esittelijöiden kanssa. Muihin osastoihin en ehtinyt tutustua, sillä olin yksin vastuussa 911 osastosta. Etukäteen oli suunniteltu yhden vapaaehtoisen kanssa perjantaipäivän jakamisesta, mutta hän ei päässytkään tulemaan koska hänen omaisensa sairastui vakavasti. Silti kaikki meni ihan sujuvasti. Yllä olevassa kuvassa on Kasper äitinsä kanssa. Kasper on yksi ensimmäisistä IKIOMA ensikirjan® lukijoista. Tapasin myös kaksi äitiä sellaisten lastensa kanssa, joille olen nyt lähettänyt omat ensikirjat. Messujen jälkeen olen laskenut, että IKIOMA ensikirjoja® on maailmalla tällä hetkellä 38. 

Toivottavasti tieto siitä, että jokaisella näkö- tai monivammaisella lapsella kolmeen ikävuoteen saakka, on oikeus IKIOMA ensikirjaan®! Kirjan voi tilata joko Oulun NNKY:ltä tai nopeammin se tällä hetkellä lähtee matkaan, kun ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla vuokko@touchtale.com . Siinä voi lyhyesti kertoa lapsesta, kirjan saamisen perusteista ja iästä. Tietysti sitten tarvitsen myös osoitteen, mihin kirjan voi lähettää.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti